Palos Verdes High School

Skip to main content
Mobile Menu
CEEB Code: 052358 PVPUSD
Calendars » Calendars: Bell Schedule

Calendars: Bell Schedule

Regular Bell Schedule
7:00-7:55 Zero period   (55 minutes)
7:55-8:00 Passing   (5 minutes)
8:00-9:53 1 or 4   (113 minutes)
9:53-10:02 Nutrition   (9 minutes)
10:02-10:08 Passing   (6 minutes)
10:08-12:12 2 or 5   (113 mins plus 11 mins for announcements)
12:12-12:43 Lunch  
12:43-12:52 Passing   (9 minutes)
12:52-2:45 3 or 6   (113 minutes)
    (428 instructional minutes)
       
All Periods Modified Schedule
7:00-7:55 Zero period   (55 minutes)
7:55-8:00 Passing   (5 minutes)
8:00-8:55 1st Period   (55 minutes)
8:56-9:01 Passing   (5 minutes)
9:01-9:56 2nd Period   (55 minutes)
9:56-10:01 Passing   (5 minutes)
10:01-10:55 3rd Period   (55 minutes)
10:55-11:00 Passing   (5 minutes)
11:00-11:55 4th Period   (55 minutes)
11:55-12:00 Passing   (5 minutes)
12:00-12:48 Lunch   (48 minutes)
12:48-12:54 Passing   (6 minutes)
12:54-1:49 5th Period   (55 minutes)
1:49-1:55 Passing   (6 minutes)
1:55-2:50 6th Period   (55 minutes)
    (470 instructional minutes)
       
Late Start Schedule
8:00-8:50 Faculty meeting    
8:50-9:35 Zero period   (45 minutes)
9:35-9:40 Passing   (5 minutes)
9:40-11:05 1 or 4   (85 minutes)
11:05-11:12 Passing   (7 minutes)
11:12-12:43 2 or 5   (85 mins plus 6 mins for announcements)
12:43-1:13 Lunch  
1:13-1:20 Passing   (7 minutes)
1:20-2:45 3 or 6   (85 minutes)
    (325 instructional minutes)
       
Extended Lunch Bell Schedule
7:00-7:55 Zero   (55 minutes)
7:55-8:00 Passing   (5 minutes)
8:00-9:45 1 or 4   (105 minutes)
9:45-9:54 Passing   (9 minutes)
9:54-10:00 Nutrition    
10:00-11:56 2 or 5   (105 mins plus 11 mins for announcements)
11:56-12:51 Lunch  
12:51-1:00 Passing   (9 minutes)
1:00-2:45 3 or 6   (105 minutes)
    (404 instructional minutes)
       
Minimum Day BLOCK schedule
7:00-7:55 Zero period   (55 minutes)
7:55-8:00 Passing   (5 minutes)
8:00-9:16 1 or 4   (76 minutes)
9:16-9:22 Passing   (6 minutes)
9:22-10:38 2 or 5   (76 minutes)
10:38-10:44 Passing   (6 minutes)
10:44-12:00 3 or 6   (76 minutes)
    (300 instructional minutes)
       
Minimum Day ALL CLASSES
7:00-7:55 Zero period   (55 minutes)
7:55-8:00 Passing   (5 minutes)
8:00-8:35 1   (35 minutes)
8:35-8:41 Passing   (6 minutes)
8:41-9:16 2   (35 minutes)
9:16-9:22 Passing   (6 minutes)
9:22-9:57 3   (35 minutes)
9:57-10:03 Passing   (6 minutes)
10:03-10:38 4   (35 minutes)
10:38-10:44 Passing   (6 minutes)
10:44-11:19 5   (35 minutes)
11:19-11:25 Passing   (6 minutes)
11:25-12:00 6   (35 minutes)
    (300 instructional minutes)
       
Finals Schedule
8:00-9:55 1st Final   (115 minutes)
9:55–10:05 Passing   (10 minutes)
10:05 – 12:00 2nd Final   (115 minutes)
    (240 instructional minutes)
       
Zero Period Finals Schedule
7:00-8:55am Zero period final   (115 minutes)
8:55-9:00am Passing   (5 minutes)
9:00-9:45am 1st Period   (45 minutes)
9:45-9:52am Passing   (7 minutes)
9:52-10:37am 2nd Period   (45 minutes)
10:37-10:44am Passing   (7 minutes)
10:44-10:50 Nutrition    
10:50-11:35am 3rd Period   (45 minutes)
11:35-11:42am Passing   (7 minutes)
11:43-12:27pm 4th Period   (45 minutes)
12:31-1:01pm Lunch    
1:01-1:08pm Passing   (7 minutes)
1:08-1:53pm 5th Period   (45 minutes)
1:56-2:00pm Passing   (7 minutes)
2:02-2:45pm 6th Period   (45 minutes)
    (425 instructional minutes)
Class Comp/Lip Dub    
Time Period Minutes
7:00am - 7:55am Zero Period 55 minutes
7:55am - 8:00am passing 5 minutes
8:00am – 9:30am 1st/4th Period 90 minutes
9:30am – 9:35am passing 5 minutes
9:35am to 9:50am 2nd/5th Period Attendance and classes to Sea King Park/Gym
9:50am – 10:50am Class Comp 60 minutes
10:50am – 11:00am passing 10 minutes
11:00am – 12:30pm 2nd/5th Period 90 minutes
12:30pm– 1:05pm LUNCH 35 minutes
1:05pm – 1:15pm passing 10 minutes
1:15 – 2:45pm 3rd/6th Period 90 minutes